Inaugurarea Centrului de asistență medicală și spirituală Spiridonia la Galați

Vineri, 12 decembrie 2008, la prăznuirea Sf. Ierarh Spiridon, apărător al Ortodoxiei și model de dăruire și jertfelnicie creștină, trăitor în veacul al IV- lea, Preasfințitul Episcop Casian a săvârșit slujba Sfintei Liturghii la biserica „Sf Spiridon” din Galați, ctitorie a breslei cizmarilor și a altor binefăcători de la începutul secolului al XIX-lea, în vremea domniei lui Scarlat Calimachi.

Biserica adăpostește una dintre cele mai vechi icoane făcătoare de minuni a Sf. Spiridon, ferecată în argint. În ultimii ani, mai exact din 2006, complexul parohial a căpătat noi dimensiuni prin inființarea unui Centru cultural și de patrimoniu, care adăpostește cărți, icoane, obiecte de cult și vechi veșminte bisericesti, precum și o sală multifuncțională, dotată cu bibliotecă și acces la internet pentru copiii și tineriii din parohie.

Cu ocazia hramului bisericii din acest an, Preasfințitul Episcop Casian al Dunării de Jos a săvârșit slujba Sfintei Liturghii și a felicitat pe slujitorii și credincioșii acestei enorii pentru dragostea și dinamismul arătate în activitatea social-filantropică, prin care se înnoadă firul întrerupt mai bine de 50 de ani, al celebrei Spiridonii de la Galați care a ajutat și a sprijinit pe mulți nevoiași. După slujbă, ierarhul locului a binecuvântat și a inaugurat Centrul de asistență medicală și spirituală Spiridonia, care cuprinde o cantină socială cu o capacitate de 50 persoane, precum și o mini-clinică pentru acordarea de consultații medicale gratuite și fizioterapie în beneficiul credicioșilor din parohie.

Ultimul obiectiv social al acestei parohii, a cărui construcție a început în anul 2008, este Centrul de zi „Sf. Spiridon” care urmărește asistarea și creșterea calității vieții a 30 de copii (cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani) aflați într-o situație de risc social. Proiectul beneficiază de finanțare de la Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Egalității de Șanse, precum și din fondurile structurale europene, Programul Phare 2004-2006: Coeziune economică și socială. Lucrările de construcție și amenajare la acest centru de zi pentru copii se estimează a se finaliza la data de 30 noiembrie 2009.

Biroul de Presă și Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente