Inaugurarea Centrului cultural – catehetic „Sfântul Ioan Valahul” din Cut, județul Alba

Centrul cultural-catehetic „Sfântul Ioan Valahul” aflat în incinta casei parohiale din localitatea Cut, județul Alba, a fost sfințit astăzi, 4 noiembrie, informează TRINITAS TV. Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Așezământul va deservi, în special, elevii de la Școala cu clasele I-VIII „Septimiu Albini” din Cut, dar și alți tineri din parohie, care vor putea participa la diverse activități catehetice și recreative.

„Pentru a crește sănătoși, frumoși și cuminți, tinerii trebuie să fie credincioși. Această lucrare se face, în primul rând, în casa fiecăruia, apoi la școală și la Biserică. În ultima vreme s-a constatat că este multă nevoie de educație creștină, de aceea s-au realizat aceste centre catehetice. Chiar patronul acestei școli catehetice, Sfântul Ioan Valahul, este un tânăr de la care se poate lua exemplu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

În cadrul Centrului cultural catehetic se vor desfășura și activități de valorificare a patrimoniului cultural local.

La inaugurarea Centrului cultural catehetic au participat reprezentanți ai Arhiepiscopiei Alba Iuliei, oficialități locale și județene, oameni de cultură, dar și reprezentanți ai Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române. La final, copii de la școala din Cut au prezentat și un scurt program artistic.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…