Inaugurarea Casei Memoriale „Dumitru Stăniloae” din localitatea Vlădeni, județul Brașov

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a prezidat astăzi, 21 august, inaugurarea Casei Memoriale „Dumitru Stăniloae” din Vlădeni, jud. Brașov. Preafericitul Părinte Daniel a fost însoțit de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Calinic, Episcopul Argeșului și Muscelului, Preasfințitul Macarie, Episcopul românilor ortodocși din Europa de Nord și Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Evenimentul s-a desfășurat în localitatea natală a teologului român, în jurul orei 10:45, în prezența unui număr impresionant de credincioși.

În deschidere, a fost oficiată o slujbă de binecuvântare. Apoi, s-a săvârșit o slujbă de pomenire pentru Părintele Dumitru Stăniloae.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a rostit un cuvânt și a dăruit Casei Memoriale icoana Sfântul Vasile cel Mare, un tablou cu Părintele Dumitru Stăniloae și primele trei volume ale Filocaliei, apărute într-o nouă ediție la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă. A luat cuvântul și primarul comunei Dâmbovița, care i-a oferit Preafericitului Părinte Daniel titlul de „Cetățean de onoare” al comunei. Înaltpreasfințitul Laurențiu a mulțumit Preafericirii Sale pentru vizita canonică în Mitropolia Ardealului și celor care s-au implicat în restaurarea Casei Memoriale „Dumitru Stăniloae”.

De aici, Preafericitul Părinte Daniel împreună cu ierarhii amintiți mai sus au plecat spre Brașov. La Biserica „Sf. Nicolae” – Șchei se va săvârși slujba de Te Deum, iar Preafericirea Sa va vizita în Șcheii Brașovului prima Școală românească.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente