Inaugurarea Casei de Ajutor Reciproc a Clericilor și Mirenilor Iași

Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diconi va sfinți mâine, 3 martie 2011, la ora 14:00, sediul Casei de Ajutor Reciproc a Clericilor și Mirenilor Iași, aflată în incinta Centrului eparhial Iași, după cum ne-a relatat Constantin Ciofu, redactor „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Personalul Casei de Ajutor Reciproc este format din Adunarea Generală (membrii fondatori) și Consiliul Director (președinte, secretar, un membru și un cenzor).

La fiecare protopopiat din Arhiepiscopia Iașilor va fi înființată o filială a Casei de Ajutor Reciproc, astfel încât preoții nu vor fi nevoiți să vină la Iași pentru a solicita un împrumut sau să-și plătească cotizația.

„Scopul înființării acestei case este acela de a veni în ajutorul preoților și mirenilor. Sunt familii de preoți care au venituri reduse și de aceea dorim să venim în ajutorul și sprijinul lor. Condițiile de creditare sunt avantajoase. Totul va fi transparent în sensul că fiecare membru va ști oricând situația depunerilor, situația împrumutului. Programul pe care îl avem oferă în orice clipă date statistice despre întreaga activitate a Casei de Ajutor Reciproc”, a declarat părintele Grigore Timoftescu, președintele Casei de Ajutor Reciproc a Clericilor și Mirenilor Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente