Inaugurarea Casei de Ajutor Reciproc a Clericilor și Mirenilor Iași

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a sfințit astăzi, 3 martie, sediile Casei de Ajutor Reciproc a Clericilor și Mirenilor din Iași, Compartimentul Aprovizionare și Transport și Parcul Auto, aflate în incinta Centrului Eparhial. Personalul Casei de Ajutor Reciproc este format din Adunarea Generală și Consiliul Director. În cadrul acesteia se poate înscrie orice cleric si mirean de credință creștin-ortodoxă, precum și urmașii acestora, informează TRINITAS TV. La fiecare protopopiat din Arhiepiscopia Iașilor se va înființa o filială a Casei de Ajutor Reciproc, astfel încât preoții sau mirenii nu vor fi nevoiți să vină la Iași pentru a solicita un împrumut sau să-și plătească cotizația.

La eveniment au participat angajații instituțiilor sfințite.

La final, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a adresat un cuvânt de binecuvântare în care a evidențiat necesitatea celor două componente din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, remarcând faptul că mandatul pe care îl are Biserica din Moldova este în primul rând acela de a-L mărturisi pe Hristos.

„Biserica din Moldova se desfășoară în instituții după logica bună a acestei lumi pentru ca activitatea să se desfășoare în conformitate cu ceea ce dorește Dumnezeu de la noi, cu ceea ce doresc enoriașii din partea noastră”, a spus IPS Teofan, după cum a relatat Constantin Ciofu, Redactor Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

„Îl rugăm pe Dumnezeu să binecuvinteze pe ostenitorii acestor trei compartimente instituționale din eparhie. Să le dăruiască putere de a conștientiza faptul că sunt aici pentru a fi slujitorii clerului și credincioșilor din Arhiepiscopia noastră. Să aibă această conștiință că lucrează în numele Domnului și pentru slujitorii Domnului. Să-și arate devotament, corectitudine și implicare în lucrarea pe care o au de coordonat și de desfășurat pentru ca acele persoane care vor beneficia de serviciile acestor trei compartimente ale Eparhiei să aibă conștiința că au intrat într-un spațiu bisericesc, că aici sunt oameni competenți și corecți, punctuali și implicați în lucrarea pe care o desfășoară, ca apoi mergând la locul lor de muncă sau la casele lor să aibă conștiința că pot beneficia de serviciile pe care acest smerit loc le oferă lor” a mai spus Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.

Pr. Grigore Timoftescu, președintele Casei de Ajutor Reciproc a Clericilor și Mirenilor Iași, a mulțumit Mitropolitului Moldovei și Bucovinei pentru că a sfințit sediul Casei de Ajutor Reciproc a Clericilor și Mirenilor Iași. Gândul de recunoștință al părintelui Grigore Timoftescu s-a îndreptat și către persoanele care s-au implicat în organizarea Casei de Ajutor Reciproc a Clericilor și Mirenilor Iași.

„Scopul înființării este acesta de a veni în sprijinul membrilor sau viitorilor membrii ai Casei de Ajutor Reciproc a Clericilor și Mirenilor. Știm că la fiecare nivel există nevoi materiale, cu atât mai mulți la frații noștri preoți, deoarece la un momentdat nevoile depășesc veniturile, și atunci noi ne-am gândit să venim în sprijinul celor care vor deveni membrii ai Casei de Ajutor Reciproc”, a spus pr. Grigore Timoftescu.

Comentarii Facebook


Știri recente