Inaugurarea Căminului pentru persoane vârstnice din Caransebeș

A avut loc inaugurarea Căminului pentru persoane vârstnice ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Caransebeș ieri, 19 mai, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. La eveniment au participat autorități centrale, județene și locale, precum și reprezentanți ai Episcopiei Caransebeșului.

Evenimentul a debutat prin oficierea unei slujbe de binecuvântare și sfințire de către părintele Călin Ianchiș, consilierul social-misionar al Episcopiei Caransebeșului, împreună cu părintele Liviu Drăgan, protopopul Caransebeșului.

Căminul pentru persoane vârstnice ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Caransebeș a fost ridicat prin colaborarea rodnică dintre Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria orașului Caransebeș, Episcopia Caransebeșului și a fost finanțat de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale. ‘Proiectul a fost câștigat în noiembrie 2007, acesta fiind realizat prin fonduri guvernamentale. Lucrările au început în toamna anului 2008 și iată că pe 19 mai s-a făcut inaugurarea. Proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean Caraș-Severin, în colaborare cu Episcopia Caransebeșului. Căminul va avea 50 de beneficiari și 25 de angajați. În data de 31 mai va avea loc ședința Consiliului Județean, unde va fi aprobată înființarea centrului, începând ca acesta să funcționeze cu data de 1 iunie’, ne-a mărturisit Elena Amzoi, director adjunct în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Muncii a județului Caraș-Severin.

Din partea Consiliului Județean Caraș-Severin a fost prezent Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, care a mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă construirea și inaugurarea acestui important așezământ social în orașul Caransebeș.

Panglica de inaugurare a fost tăiată de Ion Marcel Vela, primarul orașului Caransebeș, împreună cu Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, precum și de părintele Călin Ianchiș, consilierul social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente