Inaugurarea bibliotecii Mănăstirii Teiuș

La Mănăstirea ‘Adormirea Maicii Domnului’ – Teiuș din Caransebeș a fost inaugurată luni, 14 noiembrie, noua bibliotecă a așezământului monahal. La eveniment au luat parte obștea mănăstirii, condusă de părintele arhimandrit Justinian Tibil, precum și alți credincioși care au donat cărți pentru noua bibliotecă. În debutul evenimentului s-a oficiat slujba Aghesmei de către un sobor de preoți din care au făcut parte părintele arhimandrit Constantin Timiș, exarhul mănăstirilor din Episcopia Caransebeșului, și părintele protosinghel Casian Rușeț, secretar eparhial, ca delegați ai chiriarhului, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ed. Banat.

Părintele Constantin Timiș a transmis părintelui stareț și obștii monahale gândul de binecuvântare și felicitare al Preasfințitului Episcop Lucian, precum și încurajarea de a îmbogăți colecția de carte a mănăstirii. ‘Adesea cuvintele și învățăturile pe care le găsim în cărți ne aduc lămuriri la multe din întrebările noastre, adesea trimițându-ne în scaunul Spovedaniei. Acest eveniment ne aduce multă bucurie, întrucât avem convingerea că fiecare mănăstire mai dezvoltată are această datorie de a deschide o bibliotecă pentru obștea monahală, dar și pentru credincioșii care îi calcă pragul’, a mai spus părintele arhimandrit Constantin Timiș.

Părintele arhimandrit Justinian Tibil, starețul Mănăstirii Teiuș din Caransebeș, este cel care a avut inițiativa deschiderii bibliotecii, ce conține momentan un număr însemnat de volume. Biblioteca poartă numele vrednicului episcop martir al Caransebeșului, Veniamin Nistor, personalitate omagiată în mod cu totul special în acest an în Episcopia Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente