Inaugurarea atelierelor de veșminte și haine preoțești în Arhiepiscopia Târgoviștei

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei a avut loc, luni, 8 august 2011, la Mânăstirea Viforâta, din apropierea Municipiului Târgoviște, inaugurarea Atelierelor de veșminte și haine preoțești, după cum a precizat părintele Marian Puiescu, Consilier Eparhial.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, alături de părinții consilieri de la Centrul Eparhial, dar și de credincioși, a săvârșit slujba de binecuvântare a atelierelor.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre semnificația liturgică și bisericească a veșmintelor, evidențiind rolul lor simbolic și pastoral-misionar pentru comunitatea în care preotul propovăduiește cuvântul lui Dumnezeu.

Atelierul de la Mânăstirea Viforâta va sprijini activitatea liturgică și pastorală a preoților de la parohiile din Arhiepiscopia Târgoviștei, oferindu-le într-un timp optim veșmintele și hainele bisericești necesare pentru împlinirea misiunii lor preoțești.

Comentarii Facebook


Știri recente