Inaugurarea Așezământului social Micul creștin din Roman

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat ieri, 8 septembrie, slujba de sfințire a Așezământului social „Micul creștin” din cartierul romașcan Favorit, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Așezământul este situat în incinta Bisericii ‘Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana’ și a fost ridicat începând cu anul 2009 de pr. paroh Gheorghe Paleu, susținut de credincioși. După cum a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Eparhiei Romanului și Bacăului, construcția așezământului a beneficiat de sprijinul Preasfințitului Ioachim Băcăuanul.

„Noul așezământ social-filantropic din municipiul Roman va constitui încă un centru important pe lângă celelalte deschise pe cuprinsul eparhiei. Aici se va derula programul ‘Școală după școală’ și programele catehetice ‘Hristos împărtășit copiilor’ și ‘Alege școala’. La așezământ vor putea veni copiii care învață la școlile din municipiul Roman’, a spus pr. Constantin Gherasim.

Amintim că Biserica ‘Sfinții Ioachim și Ana’ din parohia Favorit, care își serbează astăzi hramul, a fost ctitorită în anul 2008 de PS Ioachim Băcăuanul, cu prilejul împlinirii a opt ani de slujire arhierească. La început a fost cunoscută ca ‘biserica copiilor’, iar din luna iunie a anului trecut sfântul lăcaș a devenit biserică parohială, deservind nevoile spirituale ale enoriașilor din cartierul Favorit.

Comentarii Facebook


Știri recente