Inaugurarea Ansamblului arhitectural Mihai Viteazul, la Sibiu

În ziua de aniversare a Unirii Principatelor la 1859, Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a participat la inaugurarea ansamblului arhitectural „Mihai Viteazul” de la unitatea militară Baza 2 Logistică Teritorială „Șelimbăr” din Sibiu, după cum informează mitropolia-ardealului.ro. La eveniment au participat autorități județene și locale, ofițeri, militari și oaspeți de seamă.

Manifestările au început cu primirea prefectului de Sibiu, Horațiu Răcuciu, salutul acestuia adresat militarilor și intonarea imnului național. Tăierea pamblicii a fost făcută de prefectul Horațiu Răcuciu, alături de vice-președintele Consiliului Județean Sibiu, Constantin Șovăială, de șeful de cabinet al Primarului din Sibiu, Dorian Nistor, de primarul din Șelimbăr, Ioan Daniel Maricuța, de locțiitorul tehnic al comandantului Comandamentului Logistic Întrunit, col. ing. Ioan Stoica, de comandantul Garnizoanei Sibiu, col. prof. univ dr. ing. Ghiță Bârsan, de comandantul Bazei 2 Logistice Teritoriale, col. ing. dr. Stelian Popescu și de col. Valentin Tănase, cel care a realizat în atelierul artistic al unității militare sibiene, bustul lui Mihai Viteazul din cadrul ansamblului.

A urmat dezvelirea bustului și slujba de sfințire oficiată de IPS Mitropolit Laurențiu și un sobor de preoți și diaconi. A fost oficiată și o slujbă de pomenire a domnitorului Mihai Viteazul și a tuturor eroilor români căzuți pe fronturile de luptă.

După cuvintele festive din partea oficialilor și a gazdelor, IPS Laurențiu a felicitat reprezentanții Armatei pentru inițiativă și i-a îndemnat pe toți cei prezenți să mediteze mai mult asupra unității românilor, câștigată cu preț scump în istorie.

„Acest monument simbolizează dorința de veacuri a românilor de a fi împreună. Mihai Viteazul a fost primul care, pentru puțin timp, a reușit să unească cele trei țări românești. Cred că se cuvine ca, astăzi, să ridicăm ochii către cer și să cerem de la Dumnezeu să fim uniți, să stăm împreună și să îndepărtăm din inimile și din sufletele noastre ideea dezbinării, a separării și a conflictelor dintre noi”, a subliniat Părintele Mitropolit.

Ceremonia a continuat cu depuneri de coroane de flori din partea autorităților și a comandamentelor militare, urmată de parada militară a gărzii de onoare. Nu a lipsit nici hora unirii de la aceste manifestări, în care s-au prins toți cei prezenți. Într-una dintre clădirile bazei militare a fost dezvelit un portret al domnitorului care a unit pentru prima dată provinciile istorice românești, moment ce a încheiat festivitatea.

Comentarii Facebook


Știri recente