Inaugurare de Centru educațional, la Alba Iulia

La Alba Iulia a fost inaugurat, astăzi, 1o iunie, Centrul educațional „Sfântul Nicolae”. La ceremonie a fost prezent și Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba-Iuliei, care a oficiat slujba de sfințire, informează Radio TRINITAS.

La final, Înaltpreasfinția Sa și-a exprimat convingerea că grija față de semeni se va împleti, în noul așezământ social, cu insuflarea dragostei față de Hristos: „În acest centru educațional se va exercita iubirea milostivă a lui Dumnezeu prin cei dispuși să se dăruiască pe sine și să slujească altora. Este important să te jertfești pentru cei ce au nevoie de ajutor, ori acești copii înscriși în programul centrului educațional au nevoie de instruire, de educație pentru a-și forma personalitatea și pentru a fi de folos societății noastre românești. Mai întâi de toate ne vom strădui să le sădim în inimă dragostea pentru Dumnezeu și pentru Biserică”.

Noul așezământ „Sfântul Nicolae” este parte a proiectului „Rețea inter-regională de centre educaționale”, demarat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” din Alba Iulia.

Activitățile centrului se vor axa asupra combaterii fenomenului de părăsire timpurie a școlii, a grijii reduse sau chiar a ignorării educației copiilor din familiile cu nevoi sociale. În toate centrele educaționale incluse în proiect, copiii beneficiari vor primesc hrană zilnică, burse sociale, susținere în dezvoltarea personală și în formarea după principii moral-creștine sănătoase, în vederea unei bune integrări în societate.

Comentarii Facebook


Știri recente