Înaltpreasfințitului Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie din Iași

Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași (UMF) a acordat miercuri, 13 mai 2009, în cadrul ședinței extraordinare a Senatului UMF, Înaltpreasfințitului Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, titlul de Doctor Honoris Causa. La acest eveniment, care a avut loc în Aula „Emil Palade” (Auditorium Maximum) din cadrul UMF, au participat Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Locțiitor de Episcop al Hușilor, Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului, prof. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF, dar și decani ai facultăților UMF, preoți, profesori, studenți. În deschidere, rectorul Vasile Astărăstoae a menționat faptul că ședința Senatului UMF are un singur punct pe ordinea de zi, și anume acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Înaltpreasfințitului Părinte Bartolomeu. După rostirea rugăciunii „Tatăl nostru”, Înaltpreasfințitul Teofan a susținut o alocuțiune în cadrul căreia a mulțumit, din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, rectorului UMF pentru decizia de a-i acorda Mitropolitului Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului titlul de Doctor Honoris Causa. A urmat conferirea titlului de Doctos Honoris Causa Înaltpreasfințitului Bartolomeu, precedată de citirea în limba latină a Decretului Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași. Înaltpreasfințitul Părinte Bartolomeu a mulțumit apoi rectorului Vasile Astărăstoae și membrilor Senatului UMF pentru conferirea titlului de Doctor Honoris Causa.

Decizia acordării distincției de Doctor Honoris Causa Înaltpreasfințitului Bartolomeu a fost luată în ședința Senatului UMF din data de 23 martie 2009.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente