Înaltpreasfințitul Timotei al Aradului a primit vizita ambasadorului statului Israel

În ziua de 22iulie 2010, Arhiepiscopul Aradului, Înaltpreasfințitul Timotei, a primit vizita Excelenței Sale Domnul David Oren, ambasadorul Israelului la București. Înaltul oaspete și-a exprimat dorința de a vizita noua catedrală arhiepiscopală ortodoxă, monument arhitectural emblematic pentru municipiul Arad, informează Pr. Vasile Pop. Aici a fost primit de către Înaltpreasfințitul Timotei care a prezentat viața religioasă din municipiul de pe Mureș și istoricul edificării noii catedrale, prima din țară începută și finalizată după anul 1989.

Itinerarul arădean al oaspetelui a continuat cu vizitarea complexului monahal și a colecției de obiecte bisericești de la mănăstirea Sf. Simeon Stâlpnicul din cartierul Arad- Gai. Aici, Excelența Sa, în cadrul unei mese festive, s-a întâlnit cu reprezentanții cultelor religioase din municipiul Arad și cu rectorii celor două universități arădene. Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei a prezentat oaspetelui pe cei prezenți și a menționat relațiile de bună înțelegere dintre toate cultele religioase din municipiul și județul Arad.

Plăcut impresionat, într-o atmosferă destinsă, caldă, Domnul ambasador David Oren și-a exprimat satisfacția de a fi fost oaspetele Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei, la catedrala arhiepiscopală și la mănăstirea Arad- Gai și a apreciat bunele relații pe care Arhiepiscopia Aradului, celelalte culte, le întrețin cu Comunitatea evreilor din Arad și întreolaltă.

Comentarii Facebook


Știri recente