Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei: „în această săptămână să avem îngăduință, iertare, adică legătură adevărată cu cei din jurul nostru”

Credincioșii ortodocși vor intra, din această seară de 28 martie, în Săptămâna Patimilor. În această perioadă sunt rememorate ultimele zile din viața pământească a Mântuitorului, respectiv prinderea, judecarea, răstignirea și îngroparea. Postul este mult mai aspru iar credincioșii sunt îndemnați să se spovedească.

Despre modul prin care ne putem apropia de Dumnezeu și de semenii noștri a vorbit astăzi, Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în catedrala Mitropolitană din Iași: „Ce să facem în această săptămână, cum să ne pregătim, cum să pătrundă dincolo de durerea cruci bucuria Învierii în sufletele noastre, în toată vremea vieții noastre? Dar mai presus în această săptămână să avem în primul rând îngăduință, iertare, adică iubire, adică legătură adevărată cu cei din jurul nostru. În același timp să ne despovărăm de grijile care fac din viața noastră, de cele mai multe ori, o agitație de nedescris.”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente