Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a sfințit demisolul Bisericii „Izvorul Tămădurii” din Iași

Vineri, 21 noiembrie a.c., a fost zi de sărbătoare pentru credincioșii din parohia „Izvorul Tămăduirii” – Nicolina (CUG 1), din cadrul Protopopiatului Iași II. După mai bine de șapte ani de trudă, credincioșii de aici, împreună cu preotul paroh Constantin Stoian, au reușit să finalizeze lucrările la demisolul bisericii mari care se construiește, ieri având loc slujba de sfințire a acestui spațiu. Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Teofan, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din Iași, alături de părintele Vilie Doroșincă, protoiereul Protopopiatului Iași II.

Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Iași a fost înființată în anul 1997. Între anii 1998-1999, a fost construită o capelă în care s-au săvârșit slujbele până recent, în același timp lucrându-se la ridicarea bisericii mari. Potrivit preotului paroh, Constantin Stoian, piatra de temelie a actualei biserici a fost pusă la data de 5 mai 2001 de către Mitropolitul Moldovei și Bucovinei de atunci, astăzi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. De asemenea, acesta a mai spus că proiectul pe care l-a început este unul măreț, și de aceea și timpul în care va fi terminat va fi îndelungat. Până în prezent a fost finalizat doar demisolul, unde este amenajat un paraclis pentru slujbe, funcționează un birou parohial, o cameră de depuneri mortuare și o sală de prăznuire. La slujba de ieri, pe lângă sutele de credincioși din parohie a participat și primarul Iașului, Gheorghe Nichita, precum și numeroși oameni politici.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 273/ 22 noiembrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente