Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a prezidat conferința semestrială a preoților din Protopopiatul Botoșani

Preoții din Protopopiatul Botoșani al Arhiepiscopiei Iașilor au discutat astăzi, 17 mai, despre trăirea și mărturisirea credinței ortodoxe, atât de clerici cât și de enoriași. Conferința semestrială cu preoții a avut loc la sediul Protopopiatului din Botoșani și a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Mai multe detalii despre această conferință a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele protopop de Botoșani, Lucian Leonte: „Am slujit alături de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Biserica Vovidenia. Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, dar a împărtășit și credincioșii. În Protopopiatul Botoșani a avut loc întâlnirea dintre Chiriarh și preoții din Protopopiatul nostru. Tema a fost prezentată de părintele Dabiuc Marius, după care Înaltpreasfințitul Teofan a invitat preoții să intervină cu experiențe proprii privind metode concrete de îmbunătățire a relației dintre preoți și credincioși în primul rând”.

Comentarii Facebook


Știri recente