Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Mănăstirea Hlincea din județul Iași

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat astăzi, 14 februarie, slujba Sfintei Liturghii la Mănăstirea Hlincea din județul Iași, ne informează Radio TRINITAS.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Înaltpreasfinția Sa a făcut referire la două aspecte, prin care fiecare creștin poate dobândi Împărăția cerurilor: „Pe de o parte, o inimă iertătoare față de cei care ne-au greșit în viață, pentru că nu poate omul să parcurgă cele șapte săptămâni de post, dacă nu-L roagă pe Dumnezeu să-i dea simțul iertării față de toți cei care i-au greșit în viață. Pe de altă parte Mântuitorul Iisus Hristos ne cere, pentru a dobândi comoara, sinceritate și deschidere în inimile noastre. Iar Sfântul Apostol Pavel spune că în viața omului este de absolută necesitate ca acesta să dobândească două lucruri și anume, nejudecata aproapelui, cât și curăția trupească”.

Comentarii Facebook


Știri recente