Înaltpreasfințitul Teodosie va sfinți mâine biserica mănăstirii Colilia

Mâine, 21 noiembrie a.c., la ora 8.30, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sfinți așezământul de cult cu hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” al mănăstirii Colilia. Manifestările liturgice încep încă de astăzi, 20 noiembrie. Astfel, la ora 20.00 va avea loc slujba de Priveghere, iar la ora 22.00 va fi oficiat Sfântul Maslu, de către un numeros sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice vor fi date de către corala „Filoteus”, din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. La sfârșitul Sfintei Liturghii, credincioșii prezenți vor putea să intre și să se închine în sfântul altar.

Între anii 1901-1934 etnicii germani au ridicat în satul Colilia, comuna Cogealac, județul Constanța, o frumoasă biserică. După plecarea lor în anul 1942, lăcașul de cult a fost preluat de Biserica Ortodoxă Română, comunitatea germană fiind despăgubită. Biserica a fost părăsită deoarece satul a fost desființat, iar timpul și-a pus amprenta: pereții erau într-o stare avansată de degradare și acoperișul lăcașului distrus. La sfârșitul anului 2006 maica Rafaela, stareța mănăstirii Colilia, a început reconstrucția așezământului. Astfel, a fost restaurată biserica mare cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, au fost construite paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, un corp de chilii împreună cu trapeza, clopotnița, magazin de obiecte bisericești și un așezământ social cu 20 de case.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…