Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va însoți moaștele Sfântului Andrei la Ploiești

Astăzi, 5 decembrie, la orele 16.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va însoți, în pelerinaj, moaștele Sfântului Andrei la biserica cu hramurile „Sfânta Treime” și „Sfântul Nicolae” din Ploiești. După întâmpinare, va fi oficiată slujba Vecerniei.

La orele 19.00, la Casa de cultură a sindicatelor din Ploiești, corala bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijată de arhidiacon Iulian Dumitru, va susține un concert.

La invitația Preasfințitului Timotei, Episcopul Aradului, Ienopolei, Hălmagiului și Hunedoarei, sâmbătă, 6 decembrie, orele 9.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sluji, alături de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și alți membrii ai Sfântului Sinod, slujba de sfințire a Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Arad.

Situată în centrul municipiului Arad, piatra de temelie a noii catedrale episcopale a fost pusă de Preasfințitul Timotei Seviciu, Episcopul Aradului, Ienopolei, Hălmagiului și Hunedoarei la 24 noiembrie 1991. Catedrala are o capacitate de peste 2000 de persoane, zidită în mare parte din donațiile credincioșilor din țară și străinătate, la care s-au adăugat fonduri alocate de la bugetul de stat și de la cel local.

În anul 2003 au fost instalate cele cinci clopote turnate la fabrica Grassmayr din Innsbruck, Austria. Iconostasul este opera sculptorilor arădeni de la fosta întreprindere de mobilă Arad (Imar), iar candelabrele, sfintele vase și celelalte obiecte de cult de pe Sfânta Masă au fost aduse din Grecia de către credincioși jertfelnici. În noua catedrală episcopală vor fi aduse părticele din cinstitele moaște ale Sfântului Ioan Gură de Aur, primite în dar din partea Bisericii Romano-Catolice și așezate într-o raclă din argint confecționată la Monetăria Statului.

Duminică, 7 decembrie, la orele 9.00, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Nicolae” (Catedrala Navigatorilor) din Constanța, cartierul kilometru 4-5. În timpul Sfintei Liturghii vor fi hirotoniți doi tineri.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului

Comentarii Facebook


Știri recente