Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a prezidat conferința semestrială a preoților din Protopopiatul Iași I al Arhiepiscopiei Iașilor

Preoții din Protopopiatul Iași I al Arhiepiscopiei Iașilor s-au întrunit astăzi, 25 mai, la Centrul Eparhial pentru conferința semestrială. Ședința a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, vechea Catedrală Mitropolitană din Iași, informează Radio TRINITAS.

La final, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt celor prezenți în care a vorbit despre tema propusă pentru dezbateri: „Tema întâlnirii noastre de astăzi este legată tocmai de relația dintre preot și credincios, amândoi trăitori, apărători și mărturisitori ai dreptei credințe. Sfântul Sinod a decis ca anul acesta să fie consacrat ca anul Credinței drept slăvitoare, anul Crezului Ortodox. A conștientizat asupra credinței pe care am primit-o de la înaintași, credință pe care Arhiereul, preotul, diaconul, viețuitorul din sfintele mănăstiri și credinciosul din parohii trebuie să o trăiască în adâncimea sa evidentă, să o apere cu determinare clară și să o mărturisească cu voința și cu râvna care se cuvin unui propovăduitor al Domnului Hristos”.

Comentarii Facebook


Știri recente