Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a împlinit astăzi doi ani de la întronizarea Sa ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan aniversează astăzi, 8 iunie, doi ani de la instalarea ca Întâistătător al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Evenimentul a avut loc pe 8 iunie 2008 la Catedrala Mitropolitană din Iași, după Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de 32 de ierarhi în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan s-a născut la 19 octombrie 1959, în comuna Corbi din județul Argeș.

A studiat la Seminarul Teologic din Craiova, apoi la Institutul Teologic Universitar din București, iar în perioada 1986-1990 a urmat studii de doctorat la Institutul Teologic „Saint Serge” din Paris, informează Radio TRINITAS.

A intrat în monahism în 1984, la Schitul Crasna din județul Prahova, iar în 1985 a fost hirotonit ierodiacon și ieromonah.

În 1991 a fost ales Episcop-vicar patriarhal, iar în 2000 a devenit Mitropolitul Olteniei. Pe 5 martie 2008 Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente