Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a sfințit o nouă biserică în Ezăreni, județul Iași

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a sfințit ieri, 20 septembrie, biserica cu hramurile „Acoperământul Maicii Domnului” și Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din localitatea Ezăreni, județul Iași. După slujba de sfințire, credincioșii prezenți au putut trece prin Sfântul Altar pentru a se închina.

Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sf. Voievod Stefan cel Mare” din Ezăreni a fost înființată în anul 2002. Biserica parohiei a fost construită între anii 2003-2008, cu ajutorul credincioșilor din această zonă.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, i-a acordat părintelui paroh Mihai Iordăchescu rangul de iconom stavrofor. De asemenea, au mai fost acordate distincții de vrednicie credincioșilor care au ajutat la ridicarea noii biserici.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…