Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica Sfintei Cruci la Mănăstirea Bodești din județul Neamț

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat astăzi, 7 martie, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Bodești din județul Neamț, informează Radio TRINITAS.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a subliniat chemarea pe care Biserica o adresează credincioșilor în această zi: aceea de a fi mărturisitori ai lui Hristos: „Biserica dorește ca omul botezat în numele lui Hristos să fie un mărturisitor al morții și Învierii Sale din morți. Nu ne este niciodată greu ca atunci când trecem prin fața unei Biserici să ne însemnăm cu semnul Sfintei Cruci. Și această însemnare înseamnă că Îl propovăduiești pe Hristos. Nu este un mare lucru să mergi Duminica la Biserică sau în zi de mare sărbătoare. Aceasta este o mărturisire a demnității tale de creștin. Nu este nicio greutate ca la locul tău de muncă, precum bineînțeles în casa ta, să ai o icoană în fața căreia să ardă zi și noapte, dacă se poate, o candelă aprinsă. Oricine vede acest lucru este pus în legătură cu Dumnezeu. Și dacă tu ai mijlocit această punere în legătură a cuiva, care intră la tine în casă, care intră la tine în birou, cu icoana și cu Crucea punându-l în legătură, aceasta înseamnă că ești mărturisitor al lui Hristos”.

Comentarii Facebook


Știri recente