Înaltpreasfințitul Părinte Nifon la biserica românească din Tamassos, Cipru

Duminică, 4 noiembrie 2012, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Isaia, Mitropolit de Tamassos și Orinis (Biserica Ciprului), Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, a vizitat biserica românească din Tamassos.

În prezența Mitropolitului Isaia, a unor ierarhi din Patriarhia Ecumenică, din Biserica Ciprului și din Biserica Serbiei, a reprezentanților altor confesiuni creștine și a credincioșilor români din zonă, ÎPS Nifon a mulțumit ierarhului locului pentru dragostea cu care le-a oferit emigranților români din Cipru posibilitatea de a construi în insulă un lăcaș de cult care să-i reprezinte.

Ierarhul român a felicitat, totodată, pe credincioșii români care s-au dedicat acestui proiect duhovnicesc și pe Părintele Ciprian Mega, pentru că „a reușit să-i adune pe români în jurul său și, mai ales, pentru că a găsit modalitatea de a-l convinge pe Mitropolitul Isaia de importanța unei biserici pentru emigranții români”.

„Ați reușit, iubiților, să salvați imaginea României. Voi sunteți cea mai frumoasă ambasadă a țării noastre!”, a concluzionat Înaltpreasfințitul.

Comentarii Facebook


Știri recente