Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a sfințit Altarul Bisericii din satul Iași, județul Brașov

Momente de bucurie pentru credincioșii parohiei Iași din județul Brașov, cu prilejul sfințirii altarului bisericii cu Hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din localitate. Localnici de toate vârstele, dar și oameni veniți din alte localități au făcut ieri, 25 aprilie, neîncăpător lăcașul de cult, încă de la primele ore ale dimineții.

Slujba de sfințire și cea a Sfintei Liturghii au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi care a oferit mai multe informații pentru Radio TRINITAS: „Am săvârșit sfințirea Bisericii și ridicarea Altarului. Este o Biserică veche înălțată spre cinstirea ‘Intrării în Biserică a Maicii Preacurate’ în anul 1882 care nu a fost sfințită și a fost reînnoită total acum în exterior, aranjată în interior și am refăcut Sfânta Masă punând Moaște de sfinți și săvârșind această rânduială a consacrării Bisericii pe deplin. Am adus bucurie acestor credincioși. Parohia a fost toată greco-catolică a rămas pe deplin ortodoxă, omogenă și atât de mult își iubesc Biserica, cât iată acum au primit cinstea care se cuvenea”.

Biserica satului Iași, din componența comunei Recea a fost construită între anii 1879-1882 din piatră și cărămidă, în stil tradițional transilvănean. Între anii 2005-2009, cu sprijinul credincioșilor și al câtorva sponsori s-au efectuat ample lucrări de restaurare și înfrumusețare a lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente