Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a participat la slujba de binecuvantare a unui lăcaș de cult din Săcele

Sute de credincioși au participat astăzi, 7 noiembrie, la slujba de binecuvântare a bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitatea brașovenă Săcele.

Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Părintele Cătălin Dumitrean, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Sibiului a declarat pentru Radio TRINITAS: „O zi de aleasă bucurie astăzi la Săcele, Brașov, în mijlocul credincioșilor de la biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, s-a aflat Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Sreza, Mitropolitul Ardealului. Slujba de binecuvantare a avut loc în urma reparatiilor făcute prin strădania Pr. Protopop Danuț Gheorghe Benca și a Pr. Serban Raul Valer. După slujba de binecuvantare a avut loc Sfânta Liturghie a Sf. Ioan Gura de Aur la care au participat 15 preoți si 2 diaconi. Biserica s-a construit în secolul al XVIII-lea, pe locul unei vechi biserici de lemn. Biserica se afla lângă Protopopiatul din Săcele, care a fost și el sfintit astăzi și este ridicat pe locul în care a funcționat prima școală din Sâcele și în același timp una din primele școli românesti din Ardeal. Dupa încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a primit titlul de cetățean de onoare a localității Brașov din partea primariei.

Comentarii Facebook


Știri recente