Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie a sfințit o Capelă în Duminica a III-a a Postului Mare

În a treia duminică a Postului Mare Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a sfințit Capela cu hramul „Sfântul Mucenic Sava” și a binecuvântat un Așezământ social, ambele ridicate în Parohia „Nașterea Maicii Domnului”, din municipiul Râmnicu Sărat. Construcția acestora a început în primăvara anului 2008, lucrările fiind finalizate la începutul acestui an.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Înalpreasfințitul Părinte Epifanie: „Am venit astăzi la această parohie pentru a sfinți Capela care a fost construită de părintele paroh pentru nevoile pastorale și misionare ale acestei parohii. Părintele paroh a făcut mai multe lucrări la această Biserică, dar acum a încheiat lucrările la Capela care va fi de mare folos. Și adresăm îndrumare părintelui paroh de a lucra și la zidirea sufletească a binecredincioșilor creștini care fac parte din această parohie, mai ales acum în perioada Postului Mare, pentru a întâmpina cu mai mult spor duhovnicesc marea sărbătoare a Învierii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos”.

Pentru întreaga sa activitate, Părintele Paroh Valentin Puiu a primit astăzi, 7 martie, rangul de iconom stavrofor și a fost distins cu Crucea Eparhială. Acesta a mulțumit lui Dumnezeu și oamenilor pentru ajutorul acordat: „Pe tot parcursul lucrărilor am simțit permanent ajutorul divin și dragostea credincioșilor din parohia noastră pentru Casa lui Dumnezeu. Și n-au precupețit nici un efort și au dăruit din puținul lor pentru zidirea complexului parohial sfințit astăzi”.

Biserica monument istoric a Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Râmnicu Sărat a fost ridicată în anul 1814.

Comentarii Facebook


Știri recente