Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie a sfințit Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din municipiul Buzău

Municipiul Buzău s-a îmbogățit de astăzi, 27 iunie, cu un nou sfânt lăcaș. Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a oficiat în această duminică slujba de sfințire a bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din cartierul Orizont, informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie a numit această biserică drept „un dar oferit Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei de oameni cu bunăvoire”. De asemenea, „această biserică fiind casa lui Dumnezeu pe pământ este și casa fiecăruia dintre noi, este casa binecredincioșilor creștini care locuiesc aici”, a mai spus Înaltpreasfinția Sa.

Construcția bisericii a început în vara anului trecut, cu sprijinul financiar al unuia dintre enoriași. Până la sfârșitul anului se dorește și pictarea noului lăcaș de cult.

Cu această ocazie, părintele Protoiereu Ștefan Vișan, Protoieria Buzău I, a numit ctitorirea de biserici drept expresia dragostei ctitorului față de aproapele său pe care „îl ajută în felul acesta să fie mai aproape de Dumnezeu, în comuniune cu El”.

Toți cei care au sprijinit construcția noii biserici au primit astăzi din partea Înaltpreasfințitului Părinte Epifanie diplome de vrednicie.

Comentarii Facebook


Știri recente