Înaltpreasfințitul Părinte Casian, la hramul parohiei „Sf. Cuvios Antonie cel Mare” din Galați

Duminică, 17 ianuarie, credincioșii parohiei „Sf. Cuvios Antonie cel Mare” din Galați au avut bucuria de a primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Hramul parohiei din acest an a debutat în ajun cu o vizită pastoral-misionară și filantropică a pc. pr. paroh Vasile Poalelungi și a membrilor Comitetului parohial la Penitenciarul Galați, prilej cu care au fost oferite deținuților daruri constând în cărți de rugăciune și iconițe, precum și pachete cu produse de igienă, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, a avut loc sfințirea și inaugurarea Centrului de zi pentru copii și a Cantinei parohiale. Acest așezământ, aflat tot sub ocrotirea Sfântului Antonie, este destinat copiilor defavorizați din cadrul parohiei. Lucrările de construcție au început în anul 2005 și până în anul 2008 s-au desfășurat având finanțarea parohiei (180.000 lei), la care s-au adăugat, din anul 2009, fonduri de la Ministerul Muncii, Solidarității și Egalității șanselor, prin Direcția de Muncă – Galați (HG. 1273/2008), în valoare de 522.000 lei. Valoarea totală a construcției se ridică astfel, la 546.000 lei.

Înainte de îndătinata agapă, la care s-au împărțit 800 de pachete de alimente, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru vrednicul de pomenire Mitropolitul Antonie Plămădeală al Ardealului.

Comentarii Facebook


Știri recente