Înaltpreasfințitul Părinte Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos împlinește astăzi 16 ani de la înscăunarea în demnitatea de Întâistătător al acestei Eparhii.

Înaltpreasfințitul Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos sărbătorește astăzi, 24 iulie, 16 ani de la înscăunarea în demnitatea de Întâistătător al acestei Eparhii, informează Radio TRINITAS. Cu ocazia aniversării, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galați. La slujbă au participat slujitori și credincioși din cele două județe ale eparhiei, autorități și personalități locale, care au mulțumit lui Dumnezeu pentru toți acești ani de slujire arhipăstorească.

La final a avut loc o slujbă de mulțumire, precum și o rugăciune de pomenire pentru ierarhii trecuți la Domnul ai eparhiei de la Dunăre.

Într-un interviu acordat cu prilejul aniversării sale, Înaltpreasfințitul Casian a mulțumit lui Dumnezeu și credincioșilor eparhiei pentru rezultatele activității de 16 ani în demnitatea de arhipăstor: „Am exprimat sentimentele de profundă recunoștință față de Dumnezeu Care ne-a chemat la slujire, față de Sfântul Sinod și de slujitorii și credincioșii Eparhiei Dunării de Jos care la această chemare au răspuns prin dărnicia preoților și prin dărnicia credincioșilor la tot atâtea programe liturgice, pastorale și misionare care se văd și care se simt de către oamenii care primind mulțumesc și mulțumind dăruiesc. Aș vrea, în același timp, ca în această zi să nu exclud pe nimeni dintre cei ce în tăcere, în smerenie, în ascultare de Dumnezeu își împlinesc datoriile sacre în Sfânta Biserică, față de familie, față de tineret și mai ales față de cei ce au atâta trebuință de sprijinul nostru, precum oameni bolnavi, vârstnici sau copii fără de ajutor. Avem nevoie în astfel de momente să realizăm pe de o parte cât este de lucru în continuare și să respectăm atașamentul, lucrarea și dărnicia de până acum în toate parohiile, mănăstirile și toate celelalte asociații sau instituții culturale din această eparhie”.

Comentarii Facebook


Știri recente