Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a vizitat Penitenciarul din Brăila

După oficierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a efectuat, împreună cu un sobor de preoți, o vizită la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Brăila. Chiriarhul Dunării de Jos a adresat un cuvânt părintesc persoanelor private de libertate prezente în curtea Penitenciarului.

Cu privire la această vizită Înaltpreasfințitul Părinte Casian a spus: „Prezența noastră la penitenciarul Brăila nu este un act spectaculos, nu are nimic spectaculos în sine, ci poartă în sine bucuria deplină a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos întrucât Sfinții Apostoli erau închiși de frică în momentul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. Și Mântuitorul a intrat prin ușile încuiate și le-a dat bucuria și pacea. Noi credem că mulți dintre deținuții de aici primesc astăzi bucuria și pacea Învierii prin prezența noastră împreună cu ei pe drumul speranței în revenirea lor în societate. Mulțumim Domnului și tuturor voluntarilor preoți, credincioși care adesea fac un pod de prietenie, un pod de rugăciune din care Dumnezeu face să izvorască lumina prin care ne vedem ca simpli creștini”, ne informează TRINITAS TV.

Această vizită se înscrie în programul tradițional al Chiriarhului Dunării de Jos din Săptămâna Luminată. La sfârșitul întâlnirii de astăzi, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a vizitat celulele și a ciocnit ouă roșii cu deținuții, oferind în dar iconițe.

Comentarii Facebook


Știri recente