Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian Chira al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului este aniversat astăzi

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian Chira al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a împlinit astăzi, 28 mai, 89 de ani.

Înaltpreasfințitul Părinte s-a născut pe 28 mai 1921, la Plopiș-Maramureș. A urmat școala primară in satul natal, apoi, doi ani cursurile Liceului Ortodox „Simion Stefan” din Cluj. Pe 12 martie 1941 a intrat ca frate la mănăstirea „Sfânta Ana” din Rohia, unde a fost tuns in monahism un an mai târziu.

A fost hirotonit ierodiacon in 1942 și ieromonah in 1943. A urmat Seminarul Teologic Ortodox din Cluj, apoi Institutul Teologic din Sibiu. A fost stareț la Mănăstirea Rohia iar din 1973 până în 1990, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului.

În 1990 a fost ales Episcop al Maramureșului și Sătmarului, iar din decembrie anul trecut, Arhiepiscop onorific al Episcopiei, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…