Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Gherasim al Râmnicului a trecut la Domnul

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Gherasim al Râmnicului a trecut la Domnul în această dimineață la venerabila vârstă de 99 de ani. Mai multe detalii aflăm dintr-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului:

Consiliul eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului anunță cu durere trecerea în patria cerească a venerabilului lor Păstor sufletesc Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Gherasim, în dimineața zilei de 9 aprilie 2014.

Înaltpreasfinția Sa Gherasim Cristea, Arhiepiscopul Râmnicului, s-a născut la data de 14 noiembrie 1914, în localitatea Muntenii Buzăului, județul Ialomița, din părinții Dumitru și Maria Cristea, ca al doilea copil și a primit la botez numele Gheorghe.

După 36 de ani de viață monahală Sfântul Sinod îl alege în demnitatea de Arhiereu-vicar al Eparhiei Dunării de Jos, cu titulatura de Constănțeanul.

În toamna anului 1975, la 16 octombrie, a fost ales în demnitatea de Arhiereu-vicar al Episcopiei Râmnicului și Argeșului, cu titulatura de Piteșteanul.

În ziua de 30 septembrie 1984, a fost ales Episcop titular al Eparhiei Râmnicului și Argeșului, fiind înscăunat în străvechiul jilț arhieresc râmnicean la data de 2 decembrie 1984.

În data de 19 iunie 2009, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ridicarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim în demnitatea de Arhiepiscop al Râmnicului.

Preoții, călugării, călugărițele și credincioșii deplâng cu durere această pierdere a Păstorului lor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și veșnică să-i fie pomenirea!

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente