Înaltpreasfințitul Nifon a participat la manifestările legate de ziua Municipiului Târgoviște

Luni, 8 Septembrie 2008, Înaltpreasfinția Sa, Dr. NIFON, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei a participat la manifestările legate de ziua Municipiului Târgoviște. Prima parte a programului aniversar a debutat cu Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște, moment la care au participat oficialități ale municipiului și ale județului, alături de circa 70 de preoți, studenți de la Facultatea de Teologie din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște și aproximativ 5000 de credincioși.

După aceea, a avut loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului-Ocrotitoarea Municipiului Târgoviște, de la Catedrala Arhiepiscopală, prin oraș, până la Primăria Municipiului Târgoviște.

Atât în cuvântul său de învățătură din Catedrală, cât și în acela din fața Primăriei, Înaltpreasfințitul Mitropolit NIFON a vorbit despre importanța cinstirii Maicii Domnului, despre rolul ei în istoria mântuirii și în viața credincioșilor și a făcut apel la solidaritate socială, la grija pentru nevoile aproapelui și la buna înțelegere a tuturor celor responsabili pentru binele comunității locale.

Apoi, Înaltul Ierarh a participat la ședința festivă a Consiliului Municipal Târgoviște, care a încheiat manifestările aniversare, moment la care au participat pe lângă oficialitățile locale și oaspeți de seamă din țară și din străinătate.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TRGOVIȘTEI

Comentarii Facebook


Știri recente