Înaltpreasfințitul Mitropolit Teofan a oficiat ieri, 31 ianuarie, Sfânta Liturghie la Biserica Spitalului Județean, din Piatra Neamț

Peste 500 de credincioși au participat ieri, 31 ianuarie, la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Biserica din incinta Spitalului Județean, din Piatra Neamț.

După citirea pericopei Evanghelice, Înaltpreasfințitul Mitropolit Teofan a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți: „A-ți veni în fire este poate cel mai spectaculos lucru care se poate întâmpla în viața unui om, să constați starea la care ai ajuns, să nu te complaci în ea, să te gândești la rostul vieții tale pierdut. Să-ți vii în fire e un lucru mai important – spun Sfinții Părinți – decât a învia morții, pentru că a-ți veni în fire înseamnă a te cunoaște pe tine însuți, a afla adevărul, unde ai fost, unde ești și unde ar trebui să fii. Ne vom gândi, vom realiza faptul, vom afla prin experiența propriei noastre dureri, că în afara casei Tatălui nu poate avea omul odihnă sufletească, nu poate avea pace. În afara casei Tatălui, omul nu-și poate înțelege rostul vieții nu poate trăi autentic, adevărat, frumos și adânc în familia sa, în biserica sa în lumea întreagă”, ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente