Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon al Târgoviștei a primit vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu de România

Vineri, 14 Martie 2009, Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a primit, la Reședința Mitropolitană din Târgoviște, pe Alteța Sa Regală, Principele Radu al României, aflat în județul Dâmbovița, în cadrul proiectului de promovare al orașelor mici și mijlocii, intitulat „Orașele României”.

Inițiat în urmă cu 7 ani, de catre Alteța Sa Regală, Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală, Principesa Margareta, proiectul dorește promovarea orașelor mici și mijlocii ale țării noastre, prin deschiderea de punți de dialog între autoritățile administrative locale, mediul de afaceri și instituții fundamentale ale națiunii noastre, precum Biserica și școala.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate probleme curente ale comunității locale, dâmbovițene, Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon vorbind despre câteva din proiectele importante al Arhipiscopiei Târgoviștei. S-a evocat, cu bucurie, vizita M.S. Regelui Mihai I și a M.S. Reginei Ana, inclusiv a A.S.R. Principelui Radu, în ziua de 8 septembrie 2001, cu ocazia comemorării a 400 de ani de la moartea martirică a voievodului creștin Mihai Viteazul și aniversarea a 500 de ani de la sfințirea bisericii Mânăstirii Dealu.

Sursa: BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TRGOVIȘTEI

Comentarii Facebook


Știri recente