Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon a participat la manifestările legate de Ziua Municipiului Târgoviște

Marți, 9 Septembrie 2008, Înaltpreasfintitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a participat la manifestările legate de Ziua Municipiului Târgoviște, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei. Manifestările aniversare au început cu Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, moment solemn la care au participat oficialități ale municipiului și ale județului, alături de numeroși preoți, studenți de la Facultatea de Teologie din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște și peste 3000 de credincioși.

Un moment important al sărbătorii l-a constituit procesiunea cu icoana Maicii Domnului-Ocrotitoarea Municipiului Târgoviște, de la Catedrala Mitropolitană, prin oraș, până la Primăria Municipiului Târgoviște. Aici, Înaltpreasfinția Sa a participat la ședința festivă a Consiliului Municipal, la care au luat parte oficialitățile locale și oaspeți de seamă din țară și din străinătate, în cadrul căreia i-a fost decernat Premiul de excelență pentru contribuția la dezvoltarea comunității locale. După aceea, Mitropolitul Nifon a binecuvântat noul Muzeu de Artă din cadrul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, inaugurat cu ocazia zilei municipiului.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a arătat în cuvântul său de învățătură, atât în Catedrală cât și în față Primăriei, importanța deosebită a Maicii Domnului în viața creștinilor și în cultul Bisericii, îndemnând pe toți târgoviștenii la solidaritate, armonie, bună înțelegere și conlucrare. De asemenea, la inaugurarea Muzeului de Artă, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre relația dintre credință și artă, evidențiind rolul artei pentru viața bisericească și socială.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…