Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurențiu a binecuvântat monumentul generalului Uscoi

La dezvelirea monumentului comemorativ al generalului Nicolae Gheorghe Uscoi au participat ministrul apărării naționale, dl. Gabriel Oprea, și autorități locale și județene. A fost oficiată o slujbă de pomenire și s-au depus coroane de flori în memoria celui care a fost rectorul Academiei Forțelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’ din Sibiu.

Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a participat ieri, 18 mai, la dezvelirea monumentului comemorativ al generalului maior prof. univ. dr. Nicolae Gheorghe Uscoi. Evenimentul a avut loc în incinta Academiei Forțelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’ din Sibiu și a fost marcat de prezența ministrului apărării naționale, dl Gabriel Oprea. La manifestare au participat numeroase autorități locale și județene, printre care prefectul județului Sibiu, dl Constantin Trihenea, și vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, dl Ioan Banciu, cadre didactice din cadrul academiei precum și a Universității ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, studenți și militari. După primirea oficială și onorul militar, soborul de preoți condus de Părintele Mitropolit Laurențiu a oficiat slujba de pomenire a generalului Uscoi și a binecuvântat monumentul dedicat marelui profesor și militar sibian, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Patriot, militar și familist

Discursurile autorităților locale, ale reprezentanților Academiei și a studenților au fost urmate de cuvântul ministrului apărării, fost student al Academiei de la Sibiu. Gabriel Oprea a evocat personalitatea generalului Nicolae Gheorghe Uscoi și a mulțumit autorităților locale pentru efortul depus în realizarea monumentului. ‘A fost o mare personalitate a științei militare românești. Nu am mai întâlnit un alt militar care să-și iubească atât de mult, țara, armata română, familia și pe Dumnezeu. În cei patru ani de activitate în această instituție, unde la rândul său, s-a format ca om și ca militar, și-a arătat adevărata sa valoare’, a spus ministrul Oprea. La final, a avut loc festivitatea depunerii coroanelor de flori la monument și defilarea gărzii de onoare.

Generalul maior prof. univ. dr. Nicolae Gheorghe Uscoi a fost rectorul Academiei Forțelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’ din Sibiu în perioada 2001-2005. A scris numeroase cărți, studii, articole de specialitate și a fost membru în numeroase instituții internaționale precum Societatea Internațională de Drept Militar și Drept al Războiului (Bruxelles). A trecut la cele veșnice într-un tragic accident de mașină, alături de ofițerul britanic Ian Durie și căpitanul Radu Marian, când se întorceau de la un pelerinaj la mănăstirile din Moldova, organizat în cadrul Conferinței Internaționale a Cadeților Militari Creștini de la Sibiu din 2005.

Comentarii Facebook


Știri recente