Înaltpreasfințitul Mitropolit Bartolomeu este internat în Secția de Terapie Intensivă a Clinicii Chirurgie I din Cluj-Napoca

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului informează că IPS Arhiepiscop și Mitropolit Bartolomeu este internat în Secția de Terapie Intensivă a Clinicii Chirurgie I din Cluj-Napoca. Mitropolitul Bartolomeu a fost externat luni, 24 ianuarie a.c., din spitalul AKH din Viena, unde – în urma recomandărilor medicale – a fost internat timp de 10 zile, în vederea unei intervenții pe cord, fapt constatat ca fiind imposibil datorită vârstei și antecedentelor medicale.

Secția Anestezie Terapie Intensivă nr. 1 din Cluj-Napoca informează:

1. Mitropolitul a suportat transportul în condiții de întreținere intensivă.

2. Față de parametrii înregistrați în cursul zilei de ieri la AKH, nu există nici o modificare: pacientul este stabil cardiac (hemodinamic); este intubat respirator, cu un suport de sedative; face epurare extrarenală continuă; este afebril, cu probele inflamatorii în scădere.

3. În toată perioada spitalizării, în țară și străinătate, Mitropolitul și-a asumat și își asumă conștient, lucid și cu credință în Dumnezeu întreaga suferință. Prin revenirea la Cluj-Napoca, se respectă și dorința IPS Sale de a fi acasă, în orașul și în mijlocul credincioșilor pe care îi păstorește de 18 ani.

În lipsa chiriarhului, Centrul Eparhial își desfășoară toate activitățile administrative, culturale, economice și pastoral-misionare curente, iar PS Episcop vicar Irineu Bistrițeanul coordonează activitatea la nivel ierarhic. Înainte de plecarea IPS Mitropolit la Viena, în conformitate cu art. 101 al. (3) din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, cu delegație expresă acordată pentru ordinea de zi avizată în prealabil de către IPS Arhiepiscop și Mitropolit Bartolomeu, PS Irineu Bistrițeanul a prezidat o ședință a Permanenței Consiliului eparhial, iar hotărârile au fost aprobate de către Mitropolit.

În aceste momente, ierarhii, clerul și credincioșii Bisericii noastre, precum și credincioșii altor confesiuni se roagă Bunului Dumnezeu pentru sănătatea și ușurarea suferințelor IPS Bartolomeu.

Comentarii Facebook


Știri recente