Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a împlinit cinci ani de la întronizarea Sa ca Mitropolit al Ardealului și Arhiepiscop al Sibiului

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a aniversat astăzi, 13 noiembrie, cinci ani de când a fost întronizat în această demnitate, precum și în cea de Arhiepiscop al Sibiului, informează Radio TRINITAS. Înaltpreasfinția sa a fost omagiat la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde preoții, angajații administrației Centrului Eparhial și profesorii Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” au participat la o slujbă de Te Deum.

Cuvântul festiv a fost rostit de părintele profesor universitar Constantin Necula, care a subliniat chemarea din partea lui Dumnezeu pe care o au conducătorii spirituali ai poporului român, mai ales în aceste vremuri tulburi.

„A fost un moment de a ne aduce aminte cu câtă bucurie păzește Dumnezeu Ardealul, trimițând arhierei vrednici și binecuvântați. În vremea aceasta, liderii spirituali stau în mijlocul nostru, asemenea unei cruci înălțate pe un vârf de munte, cerându-ne ridicarea ochilor către Dumnezeu și întărirea credinței în Dumnezeu. Împreună cu credincioșii, nu ne permite să-i urăm arhierie îndelungată, ci doar arhierie rodnică, în sensul că și noi ne vrem, la sfârșitul veacurilor, una dintre roadele binecuvântate ale mântuirii sale, făcându-ne noi înșine parte integrantă a mântuirii în Împărăția cerurilor”, a spus părintele profesor universitar Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente