Înaltpreasfințitul Laurențiu a oficiat slujba Parastasului pentru Părintele Constantin Mihoc

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a săvârșit astăzi, 14 august 2009, o slujbă de pomenire a Părintelui Lect. Dr. Constantin Mihoc. Slujba Parastasului a fost oficiată după Sfânta Liturghie, la Biserica ‘Bunavestire’ din satul Sfântu Ilie, județul Suceava, unde se află depus în acest moment trupul Părintelui Constantin.

În cursul zilei de miercuri, 12 august 2009, a avut loc o slujbă de pomenire în capela Bisericii „Sf. Arhangheli Mihai și Gavriil” din Berlin, unde a fost paroh. Slujba de pomenire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord. După terminarea ceremoniei, trupul său a fost transportat cu o aeronavă în România, unde a ajuns la la Aeroportul Băneasa în jurul orei 22.00. La sosirea în țară s-a cântat un Trisaghion.

Cortegiul funerar s-a oprit în drumul său către Biserica „Sfânta Vineri” și la Facultatea de Teologie din București ‘Patriarhul Justinian’, unde, în Biserica ‘Sfânta Ecaterina’, paraclisul Facultății, s-a oficiat o slujbă de pomenire. În jurul orelor 23.30, trupul părintelui Constantin Mihoc a fost dus la Biserica „Sfânta Vineri” din cartierul Drumul Taberei din București, la cererea preotului paroh Nicolae Burlan și a comunității de credincioși ai acestei biserici, în care părintele Mihoc obișnuia să slujească în timpul vizitelor sale în București. Aici a avut loc o slujbă de pomenire la care au participat sute de credincioși cu lumânări în mâini.

În cursul nopții de miercuri spre joi, trupul Părintelui Constantin Mihoc a fost transportat în Suceava. În dimineața zilei de joi, 13 august 2009, trupul său a fost dus la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” din Mun. Suceava, unde Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți, a săvârșit o slujbă de pomenire. Apoi a fost depus în Biserica „Bunavestire” din satul Sfântu Ilie, unde va rămâne până la înmormântare. În fiecare seară se face slujba de Priveghere și se citeste Psaltirea.

Mâine, pe data de 15 august 2009, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, dimineața, se va oficia Sfânta Liturghie, apoi o slujbă de pomenire, la care vor participa membrii familiei și cunoscuții. Între orele 12-16, se vor prezenta condoleanțele către familie și cei prezenți (preoți, profesori, membri ai familiei) vor rosti cuvinte de omagiere a părintelui Constantin Mihoc.

La ora 16.00, va avea loc Slujba Înmormântării Preoților, săvârșită de către un sobor de arhierei și preoți. Părintele Lect. Dr. Constantin Mihoc fi înmormântat în curtea Bisericii „Bunavestire” din satul Sfântu Ilie (jud. Suceava).

Părintele Constantin Mihoc a trecut la Domnul în seara zilei de 4 august 2009. În cursul unor lucrări de demolare a unei clădiri pe locul căreia urma să ridice biserica nouă, surparea unui zid l-a surprins, împreună cu un enoriaș al lui, pe nume Nicolae, îngropându-i sub dărâmături.

Comentarii Facebook


Știri recente