Înaltpreasfințitul Irineu a săvârșit slujba de resfințire a bisericii din parohia Strâmtu – Gorj

Duminică, 1 martie a.c., în localitatea gorjeană Strâmtu, a avut loc resfințirea bisericii cu hramul „Sfântul Ilie Tesviteanul” în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu Popa, care a oficiat slujba de resfințire și slujba Sfintei Liturghii, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit și hirotonia întru preot, pe seama acestei parohii, a tânărului diacon Dumitru Ovidiu Popescu.

Biserica din Strâmtu are o vechime de 106 ani și nu s-au mai efectuat lucrări de reparație din anul sfințirii – 1903. În aceste condiții au fost necesare ample lucrări de consolidare care au vizat îndeosebi structura de rezistență și acoperișul. Ca o recunoaștere a strădaniei în realizarea acestei lucrări, Mitropolia Olteniei a acordat ieri, 1 martie 2009, gramate de mulțumire și apreciere preotului paroh Ion Fotescu, primarului localității Marian Ardeiu și epitropului Nicolae Săvoiu.

În cuvântul de învățătură rostit la sfârșitul slujbei Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a vorbit despre lucrarea de renovare a bisericii din parohia Strâmtu, lucrare în care s-a simțit puterea lui Dumnezeu, cel care sporește întotdeauna lucrul mâinilor noastre când facem fapte bune și ne îngrijim de Casa Domnului. De asemenea, Înaltpreasfințitul Irineu s-a referit la perioada Postului Sfintelor Paști, la modul cum trebuie să viețuim în aceste zile de pregătire pentru întâmpinarea Învierii Domnului și la importanța celor două aripi pe care Dumnezeu ni le dăruiește în drumul nostru spre mântuire: postul și rugăciunea.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente