Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, este aniversat astăzi

Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale aniversează astăzi, 19 februarie, împlinirea vârstei de 44 de ani.

Înaltpreasfinția Sa s-a născut la 19 februarie 1966, la Vișeu de Jos, județul Maramureș.

A absolvit Liceul „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu (1989-1993) și un program de doctorat la Institutul de Teologie Ortodoxă „Sfântul Serghie” din Paris (1994-1998), cu tema „Taina persoanei umane la Sfântul Simeon Noul Teolog”.

La 17 aprilie 1994 a fost tuns în monahism cu numele Iosif, iar la 15 martie 1998 a fost întronizat în rangul de Întâistătător al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, informează Radio TRINITAS.

Din 21 octombrie 2001 Arhiepiscopia a fost ridicată la rang de Mitropolie, iar ierarhul ei a dobândit titlul de Mitropolit.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…