Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, va face o vizită Comunității românești din Marea Britanie

Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, începe mâine, 26 februarie, o vizită în mijlocul românilor din Marea Britanie. Înaltpreasfinția Sa va oficia Sfânta Taină a Maslului, iar a doua zi va săvârși Sfânta Liturghie Arhierească, în Biserica „Buna Vestire” din Oxford. Este pentru a doua oară în decurs de o lună, când înaltul ierarh vizitează Comunitatea românească din Oxford.

Mai multe detalii a transmis pentru Radio TRINITAS, părintele Mihai Răzvan Novacovschi, parohul românilor ortodocși din Birmingham: „Vizita Înaltpreasfințitului de acum o lună de zile a avut ca scop o primă întâlnire cu comunitatea locală, dorind să afle dorințele comunității locale și situația care să permită poate, crearea unei comunități sau chiar a unei parohii românești la Oxford. Acum Înaltpreasfințitul se întoarce să și slujească cu preoții din zonă și în primul rând în mijlocul Comunității românești din Oxford. Programul s-a îmbogățit pe zi ce trece și avem bucuria să avem vineri seara, 26 februarie, la orele 19:30, slujba Sfântului Maslu. Apoi dimineața vom avea Sfânta Liturghie, de asemenea, festivă, cu un număr mare de preoți români și sperăm și dintre preoții ortodocși din Oxford”.

Duminică, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif va fi oaspetele comunității românilor din Londra. Aici va oficia Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Gheorghe” și va participa, de la orele 15:00, la adunarea de constituire a filialei britanice a Asociației tinerilor din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale NEPSIS. Întâlnirea îl va avea ca invitat special și pe părintele conferențiar Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente