Înaltpreasfințitul Iosif Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, a slujit la Biserica „Sfântul Spiridon” din Capitală

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 28 septembrie, în Duminica a 18-a după Rusalii. La Biserica „Sfântul Spiridon”, paraclis patriarhal, din Capitală, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, alături de un sobor de preoți și diaconi.

La Sfânta Liturghie de la Biserica „Sfântul Spiridon” au fost prezenți, astăzi, personalității ale vieții culturale și academice din țară și din străinătate care au participat, în perioada 25-27 septembrie la lucrările Congresul Internațional ‘Dialogul dintre știință și religie în lumea Ortodoxă”. La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, a adresat un cuvânt de mulțumire participanților la Congres, prezenți astăzi la slujbă.

Tot astăzi, în Bisericile ortodoxe au fost pomeniți Cuviosul Hariton Mărturisitorul, Sfântul Prooroc Varuh și Sfântul Mucenic Pimen. Săptămâna viitoare, pe data de 5 octombrie, Biserica Ortodoxă se va afla în duminica a 19-a după Rusalii. În cadrul Sfintei Liturghii se va citi Evanghelia Predicii de pe Munte.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente