Înaltpreasfințitul Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și-a sărbătorit ziua onomastică

Credincioșii ortodocși l-au sărbătorit astăzi, 4 martie, pe Sfântul Cuvios Gherasim de la Iordan. El a trăit în secolul al VII-lea. S-a călugărit de tânăr și s-a retras în pustiul Tebaidei.

Aici, după multă nevoință, s-a apropiat atât de mult de Dumnezeu, încât i se supuneau și fiarele sălbatice. Cuviosul Gherasim este și ocrotitorul spiritual al Înaltpreasfințitului Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care și-a sărbătorit astăzi, 4 martie, ziua onomastică.

Numele Cuviosului îl poartă din anul 1940, când, la vârsta de 23 de ani, a fost tuns în monahism la Mănăstirea Cernica: „Cuviosul Gherasim de la Iordan este sfântul povățuitor în cele duhovnicești și în cele sufletești, deoarece cuviosul Gherasim a fost nu numai un om sfânt, ci a fost și un trăitor adevărat al rânduielii noastre mănăstirești”, informează pentru Radio TRINITAS Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim.

Cu prilejul sărbătoririi zilei onomastice a Înaltpreasfințitului Gherasim, în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea a fost oficiată o slujbă de mulțumire, la care au participat clerici și credincioși, precum și monahi și monahii din cuprinsul Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente