Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a resfințit Biserica Parohiei Sătuc, Brăila

Credincioșii din Parohia Sătuc a Protopopiatului brăilean Făurei s-au aflat astăzi, 27 iunie, în sărbătoare. Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a resfințit Biserica Parohiei care are ca ocrotitori pe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Slujba de resfințire a fost urmată de Sfânta Liturghie, săvârșită în apropierea sfântului lăcaș înnoit, timp în care credincioșii au putut trece și prin Sfântul Altar și s-au închinat Sfintei Mese.

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a apreciat eforturile comunității făcute pentru înfrumusețarea lăcașului și a rugat pe „Hristos Domnul ca această zidire și sfințire să continue prin copiii de astăzi spre generațiile viitoare”, informează TRINITAS TV.

‘Dumnezeu ne-a învrednicit să înfrumusețăm biserica, această zi fiind o zi de bucurie și de împlinire pentru toate eforturile depuse” a spus părintele Ciprian Ștefan, parohul Bisericii Parohiei Sătuc.

Temelia bisericii din parohia Sătuc, aflată în comuna Galbenu, a fost pusă în anul 1927, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS părintele protopop de Făurei, Viorel Enache. După anul 2000, lăcașul a fost restaurat prin refacerea picturii, a mobilierului și a fațadei bisericii.

După oficierea Sfintei Liturghii, copiii din parohie care au luat parte la proiectul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” au fost premiați de către Chiriarhul Eparhiei cu diplome, cărți de rugăciuni și dulciuri.

Comentarii Facebook


Știri recente