Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica a V-a după Paști la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

Biserica Ortodoxă Română a făcut ieri, 2 mai, pomenirea Sfântului Ierarh Atanasie al III-lea, Patriarhul Constantinopolului. Sfântul, originar din insula Creta, ajuns pentru o perioadă de timp Patriarh al Constantinopolului, a păstorit credincioșii de la Dunărea de Jos la jumătatea secolului al XVII-lea, trecând la Domnul în 1654, în Ucraina. Sfintele sale moaște sunt păstrate în Catedrala Mitropolitană din Harkov.

Programul manifestărilor în cinstea Sfântului Atanasie au început în Arhiepiscopia Dunării de Jos încă de sâmbătă seară, 1 mai, odată cu slujba de priveghere oficiată la Catedrala arhiepiscopală de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și oaspetele său, Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român din Australia și Noua Zeelandă, informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfințitul Casian a oferit mai multe informații cu privire la viața sfântului: „Sfântul Atanasie care a unit slujitorii și credincioșii prin viața lui și prin suferința lui din lumea greacă, slavă și din Biserica Ortodoxă Română ne învață mai mult decât oricine cât de prezentă este lucrarea sa, deși au trecut peste 350 de ani de atunci. Toate acestea le descoperim doar cunoscând viețile sfinților prin care descoperim minunata prezență a Mântuitorului”.

Comentarii Facebook


Știri recente