Înaltpreasfințitul Casian a binecuvântat noua cruce de pe turla Bisericii „Sfântul Ioan Casian și Gherman” din municipiul Galați

La Biserica cu hramul „Sfântul Ioan Casian și Gherman”, din municipiul Galați sâmbătă, 28 august, la ceas de Vecernie, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a rostit rugăciunea de binecuvântare a Sfintei Cruci ce s-a așezat pe turla Bisericii, informează „Ziarul Lumina”.

După slujba de seară, toți credincioșii au ieșit din biserică cu lumânări aprinse și s-au îndreptat spre locul de unde a fost înălțată Sfânta Cruce. După aceasta, cei prezenți s-au oprit pe pajiștea de lângă biserică, unde s-au intonat imne religioase în cinstea Sfinților Ioan Casian și Gherman, ocrotitorii acestei parohii, dar și în cinstea Sfântului Ioan Botezătorul, a cărui pomenire s-a serbat a doua zi.

În cuvântul său, chiriarhul a mulțumit tuturor pentru participarea la acest eveniment istoric pentru parohie și a binecuvântat echipa de lucru ce a ridicat Sfânta Cruce pe turla sfântului lăcaș și se ocupă în continuare de zidirea bisericii celei noi.

Credincioșii prezenți au continuat să preamărească pe Dumnezeu și pe sfinții lor protectori până ce echipa ce a așezat Sfânta Cruce pe turla bisericii celei noi a coborât pentru a fi binecuvântată de ierarhul Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente