Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a participat la manifestările legate de Ziua Municipiului Târgoviște

Înaltpreasfintitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a participat astăzi, 8 septembrie, la manifestările legate de Ziua Municipiului Târgoviște, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Ceremoniile au debutat cu Sfânta Liturghie și slujba Te Deum-ului, ambele săvârșite la Catedrala Arhiepiscopală și Mitropolitană din Târgoviște, în prezența unor oficialități ale municipiului și ale județului, alături de numeroși preoți, studenți ai Facultății de Teologie din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște și a multor credincioși.

Momentul central al sărbătorii a fost constituit de procesiunea cu icoana Maicii Domnului-Ocrotitoarea Municipiului Târgoviște, de la Catedrala Arhiepiscopală și Mitropolitană, prin centrul orașului, până în fața Primăriei, unde I.P.S. Mitropolit Nifon a ținut un nou cuvânt adresat pelerinilor și cetățenilor participanți la solemnitate. Înaltul Ierarh a participat, apoi, la ședința festivă a Consiliului Local Municipal, la care au luat parte oficialități locale și oaspeți de seamă.

În cuvântul său de învățătura, atât în Catedrală, cât și în față Primăriei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a arătat rolul pe care Sfânta Fecioară Maria, Maica Domnului, îl are pentru viața fiecărui credincios în parte, dar și ca ocrotitoare a vechii Cetăți de Scaun a Țării Românești, susținând necesitatea solidarității, unității, armoniei și a bunei înțelegeri în comunitatea noastră locală, în aceste momente dificile pentru țara noastră, din punct de vedere moral și economic.

Comentarii Facebook


Știri recente